Spela kort

with Inga kommentarer

Spela om pengar, fördriva tiden, kasta, trolla, bygga hus. Ja med 52 kort kan man göra otroligt mycket. Nästan alla har en kortlek hemma. Man kan vara själv eller flera då det finns spelvarianter för alla behov.

Att spela patiens är ett perfekt sätt att slå ihjäl en timma om du väntar på något, eller någon. Ordet patiens kommer från franskan och kan översättas till tålamord på svenska. Antagligen har spelformen fått detta namn då det i de flesta spel är mer ovanligt att en patiens klaras upp än att den inte gör det. Detta på grund av att det är så många slumpmässiga faktorer som spelar in.

Några exempel på bra patienser är Kungen, Harpan, Den långa resan, Pyramiden och Farfars klocka.

Men roligast med en kortlek har man antagligen när man spelar med ett par vänner. Det finns oändligt med spelvarianter och ett tips är att plocka upp en bok om kortspel. Min favorit som jag har heter Kul med kort : en komplett guide till 52 kortspel, 52 färdigheter, 52 kortkonster. Den kan jag rekommendera varmt då den har både enkla spel, som bara tar några få minuter att lära sig och lite mer komplexa spel. Boken är skriven av Rob Beattie, som har skrivit en rad tips- och trickböcker om olika ämnen.

Känner man inte för att köpa en bok, så finns det också en hel del hemsidor ute på nätet om just kortspel. Pagat.com har ett väldigt stort utbud av kortspel samt regler till dessa. Nackdelen är att sidan kan kännas aningen rörig då det inte bara är kortspel, utan även dominos och nummerkort med mera.

I vilket fall, är kortspel ett väldigt bra och trevligt tidsfördriv, som man antingen kan spela med själv, eller med sina vänner.

Follow jonas:

Latest posts from

Leave a Reply