Åka Inlines

with Inga kommentarer

Många av oss hatar att springa och som tur är finns det bra alternativ på konditionsträning. Här kommer ett tips på ett lite ovanligare:

Inlines är ett annorlunda, men roligt träningsalternativ till att springa. Sporten är dunderpopulär i länder som USA, Nederländerna och Tyskland. I Sverige blev det dock aldrig något större genomslag, trots att vi har så fina vägar att åka på. Istället föredrar nog många svenskar rullskidor. Kanske på grund av vår nära anknytning till längdskidåkning som vi har i Sverige.

När man åker inlines så aktiverar man en rad olika muskler. Vader, lår, rumpa och delvis rygg får bra träning. Med andra ord får i princip hela underkroppen bra träning när man åker inlines.

Hur är det med kaloriförbrukningen då? När jag gjort lite forskning i form av jämförelser på internet, har jag kommit fram till att en genomsnittsperson förbränner någonstans mellan 300 till 650 kalorier i timmen, beroende på hur pass intensivt man kör. Detta är en förbrukning som hamnar någonstans mellan att springa och gå promenad i rask takt. Men vad man ska tänka på är att man antagligen både orkar och har lust att åka under en längre tid, jämfört om du hade sprungit. Att susa förbi vackra landskap på en bra asfaltsväg ger en riktig feel-good-känsla och tiden har en tendens att springa iväg.

En trevlig sak man kan göra, är att packa en picknick och bege sig ut på någon av många småvägar vi har här i Sverige. Då kan man spendera en heldag på upptäcksvärd och äte lunch ute i det fria.

Sedan finns det ju också en helt annan variant av inlines där man istället använder den precis som en skateboard – att göra tricks med. Oavsett vad du vill göra med inlines så kommer det i alla fall inte kosta dig skjortan. För en tusenlapp får man numera ett par helt okej inlines och för ytterligare 500 kronor klarar man nog att köpa in full skyddsutrustning.

Med andra ord är inlines en bra träningsform som är relativt billig. När du köpt din utrustning så är den ju praktiskt taget gratis.

Follow jonas:

Latest posts from

Leave a Reply